barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
The Damned and Dirty - Sell Your Soul

The Damned And Dirty zijn zanger/harmonicablazer Kevin de Harde en gitarist Micha Sprenger, beiden ook lid van BluesMotel. Vorig jaar september verscheen hun debuutalbum, dat overal goed werd ontvangen. Het album zal binnenkort worden gevolgd door "Sell Your Soul". Op enkele nummers worden zij begeleid door drummer Frank van Tijn en organist Arne van der Heijden doet op een song mee. Het album is nog niet uit, maar ik mocht hem al beluisteren om het van mijn commentaar te voorzien.

Het begint met een pure Mississippiblues, "Out Of Sight", met de haast obligate akoestische slidegitaar, stem en harmonica. Puur en minimalistisch. Maar zo blijft het niet, de volgende song, "Number 10" is een vlot nummer, elektrisch en begeleid door een complete band, om dan weer terug te keren naar Mississippi. De rode lijn is ouderwetse Mississippiblues, afgewisseld door andere stijlen, zoals het jazzy "If It Ain't Got You", de guitarrag "Turn On Loose" en de rauwe boogie "Send Me Home". Mijn persoonlijk favorieten zijn "Looked You Up In The Phonebook" met een gitaarstijl à la Big Bill Broonzy, "Sending You My Letter" waarin flink aan Son House is gedacht en de treurige slowblues "Eviction Notice Blues".

Al vanaf het eerste nummer is duidelijk dat de heren de Harde en Sprenger uit de Mississippiblues putten. Maar zij zijn niet bang om te experimenteren en hebben ook andere stijlen toegevoegd. Het resultaat is een zeer gevarieerd en opwindend bluesalbum. Ik heb er met plezier naar geluisterd en dat zal ik zeker nog vaker doen.

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl