barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Andres Roots Roundabout - Three!

Het Andres Roots Roundabout is een eigenwijs bluestrio uit Estland, bestaand uit twee slidegitaristen en een drummer. De band is ontstaan rond slidegitarist Andres Roots, die in 2010 zijn debuutalbum "Roundabout" uitbracht. In eerste instantie speelde hij onder de naam Andres Roots Roundabout als een soort collectief met losse musici, maar uiteindelijk is dan toch een vaste groep ontstaat, die naast Roots bestaat uit Paul Terep op drums en Martin Eessalu als tweede slidegitarist.

De cd bestaat uit elf instrumentale songs, die allemaal zijn geschreven door Roots. Acht songs zijn in 2012 en 2013 eerder verschenen op twee ep's. Het is niet makkelijk om hun muziek in een vakje te plaatsen. De basis is duidelijk blues, maar het trio maakt net zo makkelijk uitstapjes  naar beat, swing en jazz. Als voorbeeld noem ik "Link To Elmore", dat inderdaad een duidelijke link heeft met Elmore James, maar ook zo door een garageband gespeeld zou kunnen zijn. In "Three Sticks" wordt de ritmegitaar bespeeld met een drumstokje en er ontstaat een soort Diddley Bow-geluid. Mijn favoriete track is "Wagon Swing", een swingende gitaarblues.

BarnOwlBlues vindt: Met "Three!" heeft de Andres Roots Roundabout een creatief album uitgebracht, die vol met verrassingen staat.

Reacties

Andres Roots op 31-10-2013 15:52

Hello Eric,Thank you very much for sending and translating it - and most of all for your very kind words! :)Much appreciated - cheers!Andres

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl