barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Blues Point - Simply Blues

Dat ook in Polen de blues leeft mag bekend zijn. Onze eigen Livin' Blues speelt er bijvoorbeeld al sinds de zestiger jaren regelmatig op diverse festivals. Blues Point is een relatief nieuwe band, maar gevormd door een drietal Poolse bluesveteranen. De band is in 2010 opgericht in Warschau en bestaat uit multi-instrumentalist Wlodek Sobczak, gitarist Mirek Borkowski en saxofonist Arek Osenkowski. In maart 2012 verscheen het album "Po Prostu", een bluesalbum in het Pools. Dit album sloeg ook in het buitenland aan, zodat is besloten het album opnieuw uit te brengen, maar dan nu met Engelse teksten. Bovendien zijn er twee extra songs aan toegevoegd.

In de veertien songs van het album horen we een mooie mix van akoestische en elektrische blues. Afwisselend jazzy, zwoel, uptempo en ballads, voldoende variatie dus. De meeste indruk maken op mij de "Whiles Like Diamonds" met een prachtige gitaarsolo, de sterke slowblues "My Guardian Angel" en het akoestische "Three Glasses Of Whiskey". Muzikaal zitten de songs goed in elkaar. Het trio bestaat stuk voor stuk uitstekende muzikanten en het samenspel is voorbeeldig. Opvallend is de prominente rol die de saxofoon speelt in de songs. Zoiets hoor je niet vaak bij bluesbands. Iets wat af en toe stoort is het feit dat de Engelse uitspraak nogal rammelt, maar dat is eigenlijk mij enige punt van kritiek.

BarnOwlBlues vindt: "Simply Blues" is een behoorlijk goede cd van Blues Point. Er wordt goed gemusiceerd, en de songs zitten prima in elkaar. Er zou alleen wat meer aandacht kunnen worden besteed aan de uitspraak.

Reacties

Wlodek Sobczak op 30-10-2013 09:37

Hello,

Thank you very much Eric,

Best regards

Wlodek Sobczak

Frank Roszak op 30-10-2013 22:18

Thank You Eric..More coming sir

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl