barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Frankie B. Boy - Bluesy Joint

Frank van Engelen, de naam waaronder Franky B. Boy in het dagelijkse leven bekend is, heeft de muziek met de paplepel binnengekregen. Zijn vader schreef zijn eigen liedjes en Frank zelf heeft in heel wat bluesbands gezongen en gespeeld. Toch konden die niet bieden wat hij wilde en hij besloot het verder alleen te proberen. Met een keur aan Nederlandse muzikanten is hij de studio ingestapt en heeft hij negen eigen songs opgenomen. Hij heeft het zelf geproduceerd met Rob Orlemans naast zich aan de knoppen. Naast Franky, die zingt en gitaar speelt, horen wij hier Remco de Boer (drums), Marco Huijgen (bas), Anita Duif (Hammond), Patrick Galvin (bluesharp), Harold 'Fat Harry' van Dorth (gitaar), Randy Pears (gitaar), Randy Klouwer (saxofoon en dwarsfluit) en Ber van Buren (percussie).

Volgens Frank is het album een symbiose tussen songer-songwriter en blues en soul. De aftrap wordt gedaan door het lichtvoetige "Baby You Got Me", een vlotte song met tussendoor prettige gitaarlicks van Randy, gevolgd door het funky "Stepping Out", dat wordt ingeleid door de sax van Klouwer, die later in de solo weer terugkomt. Het ingetogen "Ireland, My Dear Friend" is door de sobere begeleiding van akoestische gitaar en fluit het meest intrigerende nummer van het album. "It's You" is een vlotte rockende bluessong met knallend gitaarwerk van Fat Harry en het smeuïge orgelgeluid van Anita Duif. Dit wordt gevolgd door het jazzy "Blue Morning", compleet met saxofoon en een prachtige orgelsolo van Anita, en de rustige ballad "If I Can Wait For You". Dan is het gedaan met de rust. Het rockende "Memory Lane" is aan de beurt met een scheurende sax, drijvende ritmes en de gitaren van afwisselend Harry, Randy en dan weer Harry die ook de laatste solo voor zijn rekening neemt. "Silently" is een folkachtige ballad, waarop Franky zichzelf begeleid op gitaar. Dwarsfluit en mondharmonica dragen bij aan de sfeer. Met het luchtige "Baby, Why Don't You Come Along With Me" wordt het album afgesloten.

BarnOwlBlues vindt: Frank is een getalenteerd songschrijver en muzikant en met de ondersteuning van stuk voor stuk goede muzikanten is "Bluesy Joint" een heel fraai album geworden.

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl