barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Israel Nash Gripka - Israel Nash's Rain Plans

Van singer-songwriter Israel Nash Gripka heb ik voor het eerst gehoord in 2011 door zijn uitstekende album "Barn Doors And Concrete Floors". Naar mijn mening een van de beste cd's van dat jaar. Duidelijk waren hier de invloeden van de Rolling Stones, John Fogerty en Neil Young. Verrassend was dat hij met zijn nieuwe album " Israel Nash's Rain Plans" een geheel nieuwe weg is ingeslagen. Wellicht dat zijn verhuizing van het stadse New York naar het landelijke Texas daar iets mee te maken heeft gehad.

Het eerste nummer "Woman At The Well" is nog steeds Gripka zoals ik hem heb leren kennen, lekker rockend dus. Maar dan neemt de eenzame en desolate sfeer van Texas over. Er zit wat meer ongemak in de songs, wat meer onzekerheid. Dit wordt afwisselend in melancholische ballads en stevigere gitaarrock vertaald. Er zijn wat meer neigingen naar country, vooral door het gebruik van de pedal steel, en er zit ook wat psychedelisch in bij "Myer Canyon", dat er vanwege het geweldige gitaarwerk uitspringt. De afsluiter "Rexanimarum" is weer het stevigere werk zoals we hem kennen.

Het was even wennen, maar na een paar keer beluisterd te hebben kan ik concluderen dat ook dit weer een prachtig album is geworden.

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl