barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Layla Zoe - The Lily

Met "The Lily" heeft de Canadese Layla Zoe alweer haar zevende album op de markt gebracht. Het album is in Duitsland met Henrik Freischlader opgenomen, die behalve het Hammondorgel verder alle instrumenten bespeelt en ook een aantal song samen met Layla heeft geschreven. Hun eerdere samenwerking is kennelijk goed bevallen en het resultaat ligt nu in de winkels.

Met "Glory Glory Hallelujah" begint het album nogal braaf. Met het southern rock-achtige "In Het Mother's House" krijgt het wat meer vaart om in "Green Eyed Lover" helemaal te laten horen waartoe zij in staat is. Layla's stem doet denken aan die van Janis Joplin en Dana Fuchs en Freischlader zorgt daarbij voor een adequate begeleiding. Er volgen wat nummers die naar mijn idee zichzelf wat te veel herhalen, maar vanaf "Father" en "The Lily" is er geen houden meer aan. "Father" is een gevoelige song over de moeilijke relatie met Layla's vader en "The Lily" is een pracht stuk muziek over de eigen sterfelijkheid. Met een langzame versie van de Neil Young-cover "Hey, Hey, My, My" komt het album tot een einde.

BarnOwlBlues vindt: Ondanks het wat minder interessante middenstuk is dit een mooi en persoonlijk album geworden. Layla Zoe heeft een geweldige doorleefde stem, die uitstekend bij haar muziek past.

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl