barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Port City Prophets - Mule

De band bestaat al zo'n jaar of drie en men vond dat het nu eens de hoogste tijd werd voor een album. De Port City Prophets komt uit South Carolina en bestaat uit gitarist Troy Trolle, zanger/bassist Tim Kirkendall en drummer Henry Ancrum. Verder doen nog Williams Nance op keyboards en Eric Rickert op percussie mee. De band heeft een prima lokale livereputatie opgebouwd en met het debuutalbum "Mule" mag de rest van de wereld van hen kennis nemen.

De cd biedt een scala aan stijlen en beweegt zich binnen de rock, blues en soul. De tien songs zijn allemaal door de band zelfgeschreven. Het begint stevig met het rockende "Close Your Eyes", dat wordt gevolgd door de slowblues "Jesus Saved My Soul, But....". De hartverscheurende zang en de dragende slidegitaar maken dit wat mij betreft de beste song van het album. Dat Kirkendall een uitstekende zanger is wordt nogmaals bevestigd in de soulblues "I Already Know". In dezelfde stijl zijn "Done Changed My Mind" en "Let Me Breathe". Het lijkt wel of een van de bandleden net een relatie achter de rug heeft, want zowel beide laatstgenoemde songs als het funky "I Used To Love You" duiden daarop. Met het instrumentale "Pluff Mud" komt het album stampend en rockend tot een einde.

BarnOwlBlues vindt: "Mule" is een prima debuutalbum van deze jonge band. Er wordt goed gemusiceerd, de muziek is aanstekelijk en voor liefhebbers van southern rock kan ik deze zeker aanbevelen.

Reacties

Frank Roszak op 16-10-2013 07:26

Thanks Eric always welcomed and appreciated..Regards

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl