barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Shawn Holt and the Teardrops - Daddy Told Me

Na het overlijden van zijn vader Magic Slim in februari van dit jaar is Shawn Holt verder gegaan met diens begeleidingsband The Teardrops. Shawn speelde zelf al op zijn zeventiende in die begeleidingsband om later met andere bands zijn eigen muziek te maken. Aan het begin van het jaar sloot Shawn zich weer bij de Teardrops aan en toen pa in februari plotseling in het ziekenhuis werd opgenomen besloot hij het geplande optreden toch door te laten gaan en trad hij als bandleider op. Kennelijk beviel dat want de band bestaat na het overlijden van vader Holt in deze hoedanigheid nog steeds.

En als zodanig is nu de cd "Daddy Told Me" uitgebracht. Van de twaalf songs zijn er vijf door Holt geschreven. Er staan er ook nog twee op van zijn vader en de overige vijf zijn bluesklassiekers. Shawn neemt op tien nummers de zang voor zijn rekening; de overige twee worden door John Primer gezongen, ook een voormalig lid van The Teardrops. Het album staat vol met onvervalste Chicagoblues, dat toch wel erg lijkt op het werk van Magic Slim zelf. Dat is toch een beetje mijn grootste punt van kritiek. De invloed van Magic Slim is toch wel bijzonder groot en diens geluid is m.i. te duidelijk aanwezig. De titel "My Daddy Told" geeft dat ook wel een beetje aan. Begrijpt me niet verkeerd, er wordt uitstekend gemusiceerd en de songs zijn aanstekelijk en gewoon goed. Maar ik had van iemand met de ervaring van Holt toch een grotere eigen inbreng verwacht.

BarnOwlBlues vindt: Een album met op zich goede Chicagoblues, maar helaas is Magic Slim zelf nog te veel aanwezig. Fans van Chicagoblues kunnen deze met een gerust hart aanschaffen. Ik ben wel benieuwd naar een volgend album van Shawn Holt met de Teardrops waarop hij meer van zichzelf laat zien.

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl