barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Grainne Duffy - Test Of Time

De uit Ierland afkomstige Grainne Duffy doet het behoorlijk goed in haar thuisland en in Groot-Brittannië. Daar kwam haar tweede album "Test Of Time" vorig jaar al uit en zij oogstte er behoorlijk wat succes mee. Nu is het album in de rest van Europa uitgebracht om het continent er mee te gaan veroveren.

Grainne (spreek uit; Gron-yer) heeft een warme en iets rauwe stem die mij doet denken aan die van dames als Bonnie Raitt en Elkie Brooks. Ze is ook een vrije goede gitariste, hoewel ze het af moet leggen tegen de al genoemde Raitt of Ana Popovic, maar ze kwijt zich goed van haar taak.

Van de elf songs zijn er tien door haar zelf geschreven. Zelf noemt ze zich een blueszangeres en hoewel ik wel invloeden en elementen uit de blues kan ontdekken klinkt het voor mij wat meer naar country. Het album is behoorlijk gevarieerd van rockige uptempo songs als de opener "Each And Every Time" en "Let Me In" als rustige ballads als "I Know We're Gonna Be Just Fine". Het geheel is goed gemixt, waardoor het spannend blijft.

BarnOwlBlues vindt: Meer country dan blues, maar deze cd is toch zeker het beluisteren waard.

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl