barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Jo Harman (support Kelly Wants To Fly): De Boerderij, Zoetermeer - 1-11-2013

De kick-off van de avond werd verzorgd door de Zoetermeerse band Kelly Wants To Fly rondom zangeres Kelly. De muziek is te omschrijven als singer-songwriter met toevoegingen van rock en blues. Een uitstekende band met zelfgeschreven muziek. Naast zangeres/gitariste Kelly bestaat de band uit gitarist Thom, bassist Jasper en drummer Querido. Opvallend is gitarist Thom, die linkshandig op een rechtshandige gitaar speelt, ondersteboven dus. Net als bv. de Amerikaanse gitarist Doyle Bramhall II blijkt hem dat niet te hinderen. De band speelt een uitstekende set met opwindende nummers. Kelly is een charismatische zangeres met een prima stem en zij weet het publiek behoorlijk mee te slepen. Teleurstellend was het wel toen zij vertelde dat dit het laatste optreden van de band zou zijn en zij ermee ophielden. Heel jammer

Na de pauze was het de beurt aan de Engelse zangeres Jo Harman, die het afgelopen jaar in ons land al diverse podia onveilig heeft gemaakt en het publiek heeft veroverd. Ook nu was zij vier voor een paar dagen in Nederland. Een dag eerder speelde zij in Den Bosch, deze morgen stonden zij en haar band al vroeg in de 3FM studio bij Giel en nu in De Boerderij in Zoetermeer. De band bestaat uit drummer Martin Johnson, toetsenist Steve Watts, gitarist Terry Lewis en bassist Andy Tolman.

Onlangs is haar eerste studioalbum "Dirt On My Tongue" in Nederland uitgebracht en inmiddels staat deze ook in de hitlijsten. Tijdens het optreden wordt een groot deel van het album gespeeld en de set begint met het gospelachtige "I Shall Not Be Moved". Maar ook covers worden niet geschuwd en we horen o.m. een geweldige uitvoering van "Ain't No Love In The Heart Of The City" van Bobby 'Blue' Bland en de huidige hit van Pharrell Williams, "Happy", waar Jo en haar mannen een geheel eigen soulversie van geven. Tussen de songs door dolt Jo met het publiek en haar bandleden. Zij reageert op opmerkingen en zorgt voor een prima en sympathieke interactie.

Jo Harman is erg sterk in rustige en gevoelige songs als "Cold Heart" en "Sweet Man Moses", maar ook met ruigere rockers weet zij het publiek met haar krachtige stem te imponeren. Opvallend is dat haar stem tot het einde toe - de toegift met het emotionele "Sweet Man Moses" en het Isley Brothers-nummer "Work To Do" - intact blijft en zij in staat blijft deze in al haar facetten (hard, zacht, fluisterend, krachtig) kan blijven benutten.

Een uitstekend optreden van een fantastische zangeres. Ongepolijst, rauw en puur. Grote klasse.

 

Voor het optreden had ik de gelegenheid voor een interview met Jo Harman. Dit zal hier binnenkort te lezen zijn.

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl