barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Quique Gomez & Luca Giordano - Chicago "3011 Studios" Sessions

De Italiaanse gitarist Luca Giordano en de Spaanse harmonicablazer Quique Gomez waren beiden gek op Chicagoblues en zij besloten daar eens heen te reizen om zich er daarmee onder te dompelen. Toeval wilde dat de beide Europeanen er tegelijkertijd waren, elkaar tegen kwamen en besloten maar eens wat samen te gaan doen. Ondertussen bleven zij gewoon bezig met hun eigen band en carrière, maar zo af toe gingen zij samen op pad. na dit een jaar of twee te hebben gedaan en ook in Chicago wat vrienden te hebben gemaakt, stapten zij twee jaar geleden de studio in met enkele van die vrienden en werd het album "Chicago '3011 Studios' Sessions" opgenomen.

Die vrienden zijn niet de allerminste. Naast de begeleiders Ariyo (piano), Harlan Terson (bas) en Marty Binder (drums) doen ook bassist Bob Stroger, gitaristen Jimmy Burns, Eddie C. Campbell, Breezy Rodio, Pete Galanis en harmonicablazer Billy Branch. Het album bestaat uit zes eigen composities, zes bewerkingen van klassiekers en een jam als bonus. Wat we hier voorgeschoteld krijgen is prima Chicagoblues, door liefhebbers gemaakt. Dat mag duidelijk zijn. Er is niets nieuws onder de zon; het is gewoon lekker klinkende ouderwetse Chicagoblues. De zes covers worden prima vertolkt, waarvan voor mij "Outskirts Of Town" een uitschieter is, maar het eigen werk steekt daar toch met kop en schouders boven uit. Een bijzondere vermelding verdienen "The Fool" en "Three Wheels Automobile".

BarnOwlBlues vindt: een vruchtbare samenwerking tussen Spanje en Italië op Amerikaans grondgebied. Iedere bluesfan zou hier naar moeten luisteren.

Reacties

Frank Roszak op 14-11-2013 00:57

Thanks Very much Eric Appreciate all u do.

Quique Gomez op 14-11-2013 07:17

Ho Eric,

If u send me the translation in English it is better for me...Thanks for your review myfriend!!!

Quique Gómez

Quiqué Gomez op 14-11-2013 07:18

Thanks for the rewiev!!!Quique Gómez

Harry op 26-11-2013 11:59

CD van de week bij Bluestown Radio van 29-11-06-12-2013!

Great album!

www.bluestown-raalte.nl

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl