barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Roosevelt Sykes - The Original Honeydripper

Het gebeurt niet vaak dat ik oude albums, die opnieuw zijn uitgegeven, recenseer, maar zo af en toe maak ik een uitzondering. En die uitzondering maak ik zeker voor "The Original Honeydripper" van Roosevelt Sykes. Dit album is in 1977 live opgenomen en is toen als lp uitgekomen en nooit op cd verkrijgbaar geweest. Het Blind Pig label heeft de opnamen van toen wat opgefrist en wat achtergrondgeluiden weggehaald. En het geheel klinkt alsof het gisteren is opgenomen.

De muzikale carrière van Sykes overspant een kleine zestig jaar. Zijn eerste opnamen maakt hij in 1929 en tot kort voor zijn dood in 1983 was hij muzikaal aktief. Meer is te lezen in deze biografie. De opnamen zijn gemaakt in de Blind Pig Club in Ann Arbor, Michigan en de songs geven een bloemlezing weer van de carrière van Roosevelt Sykes. We horen zijn bekendste nummers "Cow Cow Blues" en "Drivin' Wheel", vrolijk werk als "I'm A Nut" en droevige songs als "Too Smart Too Soon". Aan dit album zijn twee niet eerder uitgebrachte nummers toegevoegd, namelijk "St. James Infirmary" en "Don't Talk Me To Death".

BarnOwlBlues vindt: Blind Pig Records heeft er goed aangedaan deze opnamen af te stoffen en opnieuw uit te brengen. Het is een 'must' voor iedere liefhebber van pianoblues en heeft veel te lang op de plank gelegen. 

Wil je meer weten over Roosevelt Sykes lees dan zijn biografie.

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl