barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Sheba the Mississippi Queen - Butter On My Rolls

De als Martha Booker geboren Sheba the Mississippi Queen komt inderdaad oorspronkelijk uit Mississippi. Maar als jong meisje verhuisde zij met haar familie naar Florida, waar zij na een relatief kort verblijf in New York, nog steeds woont. Al sinds haar jeugd zingt zij en na jarenlang in bands te hebben gezongen is onlangs haar eerst eigen album "Butter On My Rolls" uitgebracht. Sheba laar zich begeleiden door een meer dan uitstekende band met Warren “Roach” Thompson (gitaar), Chuck Juntzman (slidegitaar), Sheba Beck (zang), George “Chocolate” Perry (viool, bas, drums, blaasinstrumenten) en Michael “The Dog” Gauthier(toetsen, blaas- en strijkinstrumenten).

Toen ik "Butter On My Rolls" aanzette moest ik terugdenken aan de scene in de film The Color Purple, waar de bluesband met de zangeres optreden in de plaatselijke jukejoint. De muziek die op dit album wordt vertolkt doet sterk terug denken aan de klassieke blues uit de gouden tijd van Bessie Smith, Ma Rainey en Mamie Smith om er maar een paar te noemen. Naast blues zijn er ook uitstapjes naar de soul met "Tell me Why" en jazz met "Can't Help Lovin' My Man", maar het overgrote deel bestaat uit klassieke blues. Liefhebbers van het vlotte werk komen aan hun trekken met nummers als "Dance Jump & Shout", "Hey Girlfriend" en "Ms Good-n-Plenty" en voor wie van ballads houdt zijn er "Good Good Loving" and "Big Man". Het ondeugende "Butter On My Rolls", dat nog het meest aan Bessie Smith doet denken, is mijn favoriete song.

BarnOwlBlues vindt: Voor liefhebbers van grote zangeressen als Bessie Smith en Koko Taylor is dit een 'must', de anderen moeten maar eens gewoon gaan luisteren en ook zij worden gegarandeerd fans.

Reacties

Frank Roszak op 19-11-2013 07:32

Thanks Very much Eric.. Well done and appreciated sirRegardsFrank Roszak

Sheba The Mississippi Queen op 17-12-2013 07:24

Hello from Sheba the Mississippi Queen, love the review on my CD Butter on My Rolls. Please send me the translation. Thank you. PS send to this email address

Sheba Makeda
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl