barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Toronzo Cannon - John The Conquer Root

Dat het in Chicago nog steeds wemelt van het bluestalent mag duidelijk zijn als je dit album van Toronzo Cannon hebt beluisterd. Toronzo groeide dan ook vlakbij het befaamde Theresa's Lounge op en hier kwam hij al vroeg in contact met de muziek van Muddy Waters, Buddy Guy, Junior Wells en noem maar op. Zelf zegt hij het meest te zijn beïnvloed door de drie Kings (Albert, B.B. en Freddy) en vooral ook door Jimi Hendrix. Op Delmark is onlangs zijn derde album "John The Conquer Root" verschenen, waarop hij wordt begeleid door Lawrence Gladney (gitaar), Dave Forte en Larry Williams (beiden op bas), Chris Alexander (drums) en Roosevelt Purifoy (keyboards).

Het album begint met een vliegende start met de titelsong "John The Conquer Root" en "I've Been Doing Fine" met het felle gitaarwerk dat doet denken aan Son Seals. Voor de broodnodige variatie wordt dan een tandje teruggeschakeld in de gevoelige soulblues "Cold World" en de recht-toe-recht-aan blues "Gentle Reminder". Wisselend van fel naar rustig, van uptempo naar ballads krijgen twaalf mooie zelfgeschreven songs te horen. Andere songs die ik nog extra wil noemen zijn de slowblues "You've Made Me This Way" en het akoestische "Let It Shine Always", waarop Mike Wheeler en Joanna Connor, met wie hij nog in de band heeft gespeeld, meezingen.

BarnOwlBlues vindt: Toronzo Cannon is een van de vele voorbeelden dat de blues nog lang niet dood is, maar nog altijd springlevend. Hij is een van de mensen die zich laten inspireren door zijn voorganger en meehelpt dit muziekgenre door een eigen benadering naar de toekomst te brengen.

Reacties

Toronzo Cannon op 21-11-2013 14:32

Thank you for taking the time to review it.

The BluesMan!
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl