barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Bacon Fat Louis - Bacon Fat Louis

Bacon Fat Louis is een bluesduo uit de Salland (Overijssel), bestaand uit zanger/gitarist Bo Hudson en drummer/percussionist Sandy 'Slim' Sticks. na jarenlang in diverse bands te hebben gespeeld hebben Hudson en Sticks het plan opgevat de blues in zijn meest pure vorm te spelen op meest zelfgemaakte instrumenten. Het slagwerk wordt aangevuld met potten en pannen, flessen en alles wat zich laat betimmeren en Bo speelt meestal op zelfgemaakte driesnarige Cigarbox gitaren.

De debuut-cd bestaat uit twaalf songs, waarvan er tien zelf zijn geschreven. De andere twee zijn van de hand van Mississippi Fred McDowell en Jimi Hendrix. Wat we te horen krijgen is een combinatie van R.L. Burnside en Seasick Steve, maar getrokken uit de Hollandse klei. Rauwe opzwepende muziek met weinig middelen op de plaat gezet. Voor de broodnodige variatie is ook gezorgd. Het is niet allemaal rauw en ruig, maar we krijgen gelegenheid even op adem te komen bij songs als de countryachtige ballad "Oh Johanna". Deze klinkt live opgenomen met S.G.J. Epskamp, die voor de tweede stem zorgt. Voor nog een aantal songs worden hij en S. Pierik als achtergrondzangers ingezet. Dan wordt er weer een aantal songs  ruig de boogie gespeeld tot de eerste cover, Mississippi Fred McDowells "You Gotta Move", een akoestische blues waarop het duo ondersteuning krijgt van de al genoemde Epskamp en drummer A. Mincha. Ook "Man From The Country" is er een om even adem te halen. Als laatste krijgen we een bonustrack te horen met de eenvoudige naam "Bonus Track", waarop de cd op passende - dus stampende en ruige - wijze wordt uitgeluid.

BarnOwlBlues vindt: een hele leuke cd. Zeker voor liefhebbers van pure en eerlijke blues zonder franjes en tierelantijnen is dit een aanrader.

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl