barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Jim Gustin & Truth Jones - Can't Shed A Tear

Na een carrière van een jaar of dertig is kortgeleden het debuutalbum van Jim Gustin verschenen. Met zijn band Truth Jones trad hij voornamelijk in en rond Los Angeles op. De band bestaat naast zanger/gitarist Gustin uit Jeri Goldenhar (zang), Chris Baurer (gitaar, zang), Burke Greer (bas), Jim Sipotz (drums) en Chuck Goldenhar (mondharmonica). Verder doen als gasten Teresa James (toetsen, zang), Terry Wilson (bas, toetsen, gitaar en zang), Ed Winquest (toetsen), Jim Scimonetti (bas), Richard Morrison (bas)  en John 'Rabbit' Bundrick (toetsen). Laatstgenoemde is o.m. bekend van zijn werk met The Free, Roger Waters en The Who. 

Het album bestaat uit veertien originele songs, waarvan er dertien door Gustin zijn geschreven en een uit de koker komt van producer Terry Wilson en diens vrouw Teresa James. Met deze veertien songs worden we door een veelvoud van stijlen geleid: rock, blues, soul, country, gospel, R&B. De groep laat horen dat ze niet makkelijk in een vakje passen. Dat de band een religieuze inslag heeft wordt niet onder stoelen of banken gestoken. Dat is al duidelijk in het dankwoord ("Special thanks to my Lord... enz.") en als dat dan niet helder genoeg is dan maken een aantal gospelsongs, waarvan het eerste en laatste nummer dat wel duidelijk.

Nummers die bij mij nog extra indruk achter hebben gelaten zijn de titelsong "Can't Shed No Tear" met rauwe vocalen en fraaie gitaarsolo's van Gustin, de ballad "Why Why Why?" met knap harmonicawerk en het droevige "Beauty For Ashes", waarin Gustin de dood van zijn zoon bezingt.

BarnOwlBlues vindt: een prima album met diverse stijlen. Dat kan positief zijn, maar net zo goed een valkuil betekenen. Maar in het geval van Gustin en band is dat geen probleem; zij leiden ons met verve door de hierboven genoemde genres. Hierdoor is gezorgd voor een gevarieerd album, dat ook nergens verveelt.

Reacties

Frank Roszak op 24-12-2013 09:23

Thank u Eric  Happy HolidaysRegards

Jim Gustin op 24-12-2013 09:24

Thank you so much for the review.

Jim Gustin (via Facebook)

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl