barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Scott Ellison - Jesus Loves Me (Baby Why Don't You?) / Elevator Man

Zoals bekend is Tulsa, Oklahoma muzikaal gezien een vruchtbaar gebied, waarvan de bekendste musici uit die stad natuurlijk Leon Russell en J.J. Cale zijn. Ook gitarist Scott Ellison komt er vandaan en heeft al een behoorlijke faam opgebouwd. Hij heeft in zijn carrière met een waslijst aan mensen gespeeld en jarenlang was hij begeleider in de band van Clarence 'Gatemouth' Brown. En ook solo heeft hij van zich doen spreken en er staan inmiddels enkele cd's op zijn naam.

Als voorproefje op het album "Hit It, Get It, And Go", dat in februari verschijnt is nu de single "Jesus Loves Me (Baby Why Don't You?)" / "Elevator Man" uitgebracht. Op het eerste nummer wordt Ellison begeleid door een "who is who" van Tulsa-muzikanten: Charles Tuberville, Walt Richmond, Gary Gilmore en Jamie Oldaker. Namen die stuk voor stuk een link hebben met J.J. Cale en Eric Clapton. Op de tweede song wordt hij begeleid door zijn eigen band, die is versterkt met B3-speler Walt Richmond en zangeres Marcy Levy (ex-Clapton).

Beide songs laten een andere kant zien van Ellison. De eerste song is een uptempo en goed in het gehoor liggende blues, terwijl de tweede een regelrecht funknummer is. Scott Ellison heeft een heldere, iets rauwe stem en is een uitstekende en felle gitarist. De muzikanten op beide songs vormen een uitstekende begeleiding en zorgen voor een prima basis, waarop Ellison kan excelleren. 

BarnOwlBlues vindt: In een restaurant heet zoiets een 'amuse', een voorproefje, een smaakmakertje. Deze single smaakt naar meer; ik ben benieuwd naar het nieuwe album.

Reacties

Frank Roszak op 10-01-2014 07:08

Thank you Eric for the well wishes  Same to you and your familyRegardsFrank RoszakKBA Awardee 2014 PUBLICIST

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl