barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Sven Hammond Soul - The Usual Suspects

Wat onmiddellijk opviel toen ik de nieuwste cd van Sven Hammond Soul opzette was het rauwere rockgeluid, dat op vorige albums nog wel eens werd bedekt door een deken van blazers en strijkers. De band, gevormd rond Hammondorganist Sven Figee, rockt er op een 'basic' manier op los. Naast Figee maken zanger Ivan Peroti, drummer Joost Kroon, bassist Glenn Gaddum en gitarist Tim Eijmaal deel uit van de band. Het geheel is geproduceerd door Tony Platt, die eerder onder meer werkte met Motörhead, AC/DC en Gary Moore.


En de combinatie van de rockkant van Platt en de soul/blues van de band heeft een behoorlijke fraai album opgeleverd. Deze combinatie met Figees smeuïge Hammond doet mij denken aan het geluid van bands als die Graham Bond en Brian Auger uit de zestiger jaren. Rauw, ongepolijst en eerlijk. Opvallend is de prettige stem van zanger Peroti, die vooral opvalt bij het funky "Aftersmoke" en de prachtige ballad "My Name", waarop hij alleen door Sven wordt begeleid. Andere songs die mij bijzonder bevielen zijn de soulstamper "Happy People", het rockende "Bad News" en het swingende "Good Home".

BarnOwlBlues vindt: Met een wat uitgeklede bezetting (lees: zonder blazers en strijkers) is de Sven Hammond Soul teruggegaan naar de basis, namelijk rockende soul. Het stampt en dampt, kortom, een prima album.

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl