barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Bluesfestival Haastrecht - 15 februari 2014

Op zaterdag 15 februari werd in Cultureel Centrum Concordia in Haastrecht het eerste Bluesfestival Haastrecht gehouden. De lineup bestond uit Blues Conviction, de Fatman Bluesband en de Soutshside Blues Revue. De drie bands speelden afwisselend elk twee sets op drie podia, die door het pand waren opgebouwd. Dit zorgde ervoor dat de bands zonder pauze voor afbreken en opbouwen achter elkaar door konden blijven spelen. De aftrap werd verzorgd door Blues Conviction in de grote zaal, die na drie kwartier spelen werd gevolgd door de Fatman Bluesband, wier spullen in het eetcafé stonden opgesteld. Beiden waren prima bands met een stijl die duidelijk is gebaseerd op de Chicagoblues. De sfeer zat er al snel in.

Even na half 10 was het de beurt aan de Southside Blues Revue, die op het podium in de grote zaal speelden. Na jarenlang diverse binnen- en buitenlandse artiesten te hebben begeleid heeft zich zanger Jay Bodean een kleine twee jaar geleden bij de band gevoegd. Sindsdien is een duidelijk ontwikkeling ingezet. Er wordt naast covers ook eigen materiaal gespeeld. De ritmesectie wordt gevormd door drummer Ruud Spetter en bassist Mark Harmsma. Dit stevige fundament geeft pianist Pim Spetter en gitarist Armando Jansen de basis waar zij hun spel verder op kunnen bouwen. Zanger Jay Bodean beschikt over een stem die perfect past bij de stevige blues, die wordt gebracht. Rauw, soulvol en diep. Hij houdt deze in conditie door af en toe wat port langs de stembanden te laten glijden, zo vertrouwde hij mij toe. Voor deze gelegenheid werd de band versterkt door de saxofoon van Robbert Tuinhof en de trompet van Mike Onyango. De door de beide andere bands opgebouwde sfeer werd door de SSBR nog verder verhoogd en binnen de kortste keren was de grote zaal vol en stonden de eerste mensen te dansen. Na een uur spelen kwam een - ook voor de band - abrupt einde, want Blues Conviction stond alweer klaar voor hun set. Zij wisten het publiek verder te vermaken en dit werd door de Fatman Bluesband naadloos overgenomen.

                          

Waarna het om kwart over 12 weer de beurt was aan de Southside Blues Revue. En met net zoveel plezier en inzet begonnen zij zoals zij hun eerste set hadden afgesloten. Alleen werd er een tandje bijgeschakeld en het duurde niet lang of iedereen stond te dansen en springen (zelfs uw recensent kon niet meer stil blijven staan), wat weer zijn weerslag had op de band, die er nu echt een feestje van maakte. Een toegift werd afgedwongen en pas tegen half 2 was het afgelopen. In de afgelopen jaren heb ik de Southside Blues Revue al diverse keren zien optreden, maar deze keer was absoluut het beste wat ik ooit van ze heb gezien.

Dank aan Rob van Zuylen van Cultureel Centrum Concordia, die dit festival heeft georganiseerd. Hij heeft er groot succes van gemaakt. De muzikanten waren tevreden, het publiek had een geweldige avond. Ik hoop dat dit nog een vervolg gaat krijgen.


Reacties

Armando Jansen op 17-02-2014 16:39

Dank Eric! Als we nou beiden een paar kg kwijt zijn geraakt? Ik met spelen en jij met dansen ha ha ha mooi meegenomen fijn dat je er was, groetjes aan Franka en tot snel !!

Armando

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl