barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
John Lyons - Sing Me Another Song

John Lyons is een Amerikaanse zanger/gitarist die sinds 2011 in Zürich, Zwitserland woont met zijn vrouw en kinderen. Zijn achtergrond op muzikaal gebied is duidelijk blues en singer-songwriter, maar hij gaat soul- en rockinvloeden niet uit de weg. Met "Sing Me Another Song" heeft hij zijn derde album op de markt gebracht. Hier wordt hij gesteund door Matthew Savnik (Hammond B3, piano), Simon Britschgi (drums) en Gabriel Spahni (bas, achtergrondzang).

De cd bevat dertien zelfgeschreven nummers die allemaal lekker in het gehoor liggen en - voor degene die het per se willen benoemen - die je kan scharen onder melodieuze bluesrock. Buiten de muziek zelf is John een goed tekstschrijver, die korte verhaaltje schrijft in liedvorm. Deze verhaaltjes gaan over liefde, teleurstellingen het samen zijn en het alleen zijn. Ik moet hierbij onwillekeurig denken aan de teksten van Anders Osborne, die ook vertellen over diens leven. De mooiste songs zijn naar mijn mening het rustige "Beautiful", "Dear James", dat vertelt over het einde van een relatie, en de blues "The Blues Moved In".

BarnOwlBlues vindt: Een uitstekend album. Mooie en aangrijpende verhaaltjes in liedvorm. Geen pure blues, maar voor fans van de muziek van Anders Osborne en J.J. Cale is dit zeker een aanrader.

Reacties

Franks Roszak op 28-02-2014 22:21

Thanks EricRegardsFrank RoszakKBA Awardee 2014 PUBLICIST

John Lyons op 01-03-2014 07:09

Thank you Eric Campfens

John Lyons (via Facebook)

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl