barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
John The Conqueror - The Good Life

Het trio met dat de naam van de Amerikaanse volksheld  John The Conqueror heeft aangenomen komt uit Philadelphia en bestaat uit de neven Pierre Moore en Mike Gardner en is compleet gemaakt door Ryan Lynn. Pierre zingt, speelt gitaar en is de componist van het stel, Mike speelt de drums en Ryan de bas. In 2011 kwam hun eerste album op de markt en deze maand verschijnt hun tweede met de naam "The Good Life". Ook de productie is gedaan door Pierre Moore.

En het resultaat mag er zijn. Wat we te horen krijgen is Southern Rock met een flinke dosis blues en gospel. Je verwacht het niet van een band die uit het noordelijke Philadelphia komt. Maar aangezien frontman Moore zijn oorsprong in Mississippi heeft zijn de zuidelijke invloeden hiermee verklaard. De blues en soul zorgen voor wat extra gevoel in hun muziek zonder dat het te zoetsappig wordt. Niets van dat alles, het blijft rauw en ruig. Van de elf songs op dit album zijn er tien van de hand van Pierre Moore. De enige cover is "Let's Burn Down The Cornfield", een heerlijk sinistere versie van Randy Newmans song. De eigen songs zijn goedgeschreven verhaaltjes die het waard zijn goed te worden beluisterd. Positieve uitschieters zijn de opener "Get 'Em", het stevige "Road To Bayport" en de blues over een zwerver "John Doe".

BarnOwlBlues vindt: een uitstekend album van een prima trio. Goed geschreven songs en overtuigend gebracht. Ze hebben net een tour door Nederland en België achter de rug, waarbij ik ze helaas heb gemist. Maar de volgende keer ben ik er zeker bij.

Reacties

Tony Bonyata op 19-02-2014 14:57

Thanks, Eric.... turned out great.

Best ~

T
Tony BonyataPavement PR
Pierre Moore op 21-02-2014 07:23

thanks for the good review ... i saw it with google translator ... but i have to say.. Dan Auerbach didn't produce our album.. He's not related to our band at all. I (Pierre) produced the album

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl