barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Band Of Friends - Too Much Is Not Enough (CD/DVD)

Het overlijden van Rory Gallagher in 1995 was voor de bluesrock in het algemeen en zijn fans in het bijzonder een grote klap. Gelukkig wordt de herinnering aan hem levendig gehouden door de regelmatige (her)uitgaven van zijn werk en ook door de vele Tribute-bands. En de herinnering wordt het best levend gehouden door twee oud-leden van Rory's band: bassist Gerry McAvoy en drummer Ted McKenna. In 2011 ontstond deze band met de Nederlander Marcel Scherpenzeel op gitaar en als zanger.

Onlangs verscheen de cd/dvd "Too Much Is Not Enough". Het cd-gedeelte is een EP met zeven songs, waarvan er zes door de band zelf zijn geschreven en een is een cover van Gallagher. De muziek is goede afspiegeling van dat wat we van Rory Gallagher. Gewoon eerlijke rauwe bluesrock zonder al te veel opsmuk met als uitzondering het wat tegen Southern Rock aanleunende "I Don't Cry" en de Gallagher-cover "If I Had A Reason", dat weer een beetje countryachtig aandoet.

Het tweede deel van het album is een dvd met concertregistratie van 30 april 2013 uit het Duitse Remchingen. De band is in topvorm met een rustig, maar secuur meppende McKenna aan de basis, een McAvoy, die het publiek steeds opnieuw opzweept en het prima naar zijn zin heeft, en het geweldig spelende Scherpenzeel. De band werkt zonder enige rustpauze door elf Gallagher-klassiekers als "Bought & Sold", "Laundromat" en "Tatoo'd Lady" en zetten een prima set neer.

Voor iedere fan van Gallaghers muziek is dit album een aanrader. Te meer vanwege de zes eigen nummers die op de EP zijn verschenen

www.bandoffriends.eu

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl