barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Chitlin Crew in Buren van de Raad, Bodegraven, 2 maart 2014

Enkele maanden geleden waren wij al aanwezig bij een repetitie van Chitlin Crew in hun toenmalige oefenruimte in Hoogvliet. Lees hier mijn verslag ervan. Toen was al duidelijk zichtbaar dat, hoewel de band in deze samenstelling pas enkele maanden bestond, er al potentie aanwezig was om een goed samenwerkend geheel te vormen. De band bestaat uit bassist Dick 'El Mano' Baxter, drummer John 'J Blue' Maanster, gitarist Boy 'BB' Brons en zanger John 'Brown' Fijan.

Op zondag 2 maart hadden wij de gelegenheid de band echt 'live' aan het werk te zien. Dit gebeurde in Grand Café Buren Van de Raad in Bodegraven. In dit gezellige etablissement toonden de heren dat zij in de afgelopen maanden als eenheid duidelijk waren gegroeid. Drummer John  Maanster houdt de boel strak in het gareel en bassist El Mano houdt duidelijk van melodieus baswerk, waarmee hij de gitaar van Boy ondersteunt en aanvult. En zanger John Fijan heeft een prima stem voor dit genre: diep, helder en af en toe net dát randje dat de muziek zo levendig en puur maakt. De band speelt een combinatie van covers en eigen werk en wisselen dit op een leuke manier af. Bekende songs die werden gespeeld zijn "Walking The Dog", "Before You Accuse Me" en "Red House", waarin vooral Boy helemaal los ging.

Het was een prima optreden en we hebben er van genoten. De band heeft al flinke stappen gemaakt en is nu al in staat om een goed optreden te verzorgen. Maar ze zijn nog niet uitgegroeid, dus er valt nog heel wat te verwachten.

Op 29 maart wordt de eerste cd van de band in deze samenstelling opgenomen in De Beuk in Barendrecht. Het wordt een live-cd met uitsluitend eigen werk.

Voor meer informatie: www.chitlincrew.com.

      

      

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl