barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Patti Parks - Cheat'n Man

Al twee achtereenvolgende jaren is ze door de Buffalo Blues Society verkozen tot Best Female Blues Vocalist, namelijk in 2012 en 2013. En als ik haar debuut-cd beluister moet het gek lopen als Patti Parks deze prijs ook in 2014 niet in de wacht sleept. Op de negen zelfgeschreven songs die dit album vullen laat zij horen tot het beste te behoren wat er op dit gebied rondloopt. Ze wordt door een uitstekende 7-mans band begeleid, die op strakke wijze aanwezig is. Af en toe treedt de band of een van haar leden op de voorgrond voor een solo, maar het is toch vooral de stem van mevrouw Parks die de hoofdrol speelt.

Het feest begint met de vlotte "Baby Don't You Know", dat wordt gevolgd door het zwoele "Happy You're Mine" en het stampende "Back Off", waar Charles Buffamonte een fraaie gitaarsolo neerzet. In de slowblues "It Ain't Right" gaan Buffamonte en Parks pas echt goed los. Dit nummer is voor mij een van de hoogtepunten van het album.  Na dit geweld is "Mama" een noodzakelijk rustpuntje, waarin Parks alleen door piano, cello en drums wordt begeleid. De titelsong "Cheat'n Man" is een rauwe blues met Boby Serette op tenorsax. Halverwege de song lijkt Parks op Bette Midler in de rol van Sophie Tucker. "Everyday" is een swingend nummer met een lekkere walking bass, dat wordt gevolgd door de met blazers gevulde R&B-song "What I Had To Be". Met "Whatcha Gonna Do" is het feest alweer afgelopen. Te vroeg, naar mijn zin. Dit had nog wel even door kunnen gaan.

 BarnOwlBlues vindt: Een geweldige zangeres met bijzondere goede en aanstekelijke songs. Een groots debuut dat smaakt naar meer.

Reacties

Frank Roszak op 11-03-2014 07:18

Thanks so much EricRegardsFrank Roszak

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl