barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
The Smoke Wagon Blues Band - Live In Hamilton

De band bestaat sinds 1997 en hebben zojuist hun vijfde album uitgebracht. Stond er op hun vorige cd Corey Lueck & the Smoke Wagon Blues Band nu volstaat gewoon weer de naam van de band en maakt Corey deel uit van de band. De band bestaat naast de al genoemde zanger/harmonicaspeler Lueck verder uit Mike Stubbs (gitaar), Nick Succi (piano, orgel), Gordon Aeichele (sax), Jason Colavecchia (bas) en Tibor Lukacs (drums). Het album is, zoals de naam al zegt, live opgenomen in Hamilton, Ontario.

De cd begint met een lange en zwoele versie van Bill Withers' "Ain't No Sunshine", waarin ieder een kans krijgt te soleren. Het geheel bestaat uit elf prima songs. De opnamekwaliteit is uitstekend en de band is lekker op dreef. Hoogtepunten zijn voor mij het rockende "Wrong Side Girl", de pure blues van "Lonesome Whistle Blues" en "Blow Wind Blow".

BarnOwlBlues vindt: Een heerlijke en eerlijke live-cd. Zo te horen was het een leuke avond voor zowel band als publiek en door dit schijfje mogen wij er ook van meegenieten. Corey Lueck is al een tijdje bezig om ook naar Europa te komen heeft mij beloofd dan ook zeker Nederland bezoeken. Dan krijgen wij de gelegenheid om ook zo'n fijne avond mee te maken.

www.smokewagonbluesband.com

Reacties

Corey Lueck op 13-03-2014 22:24

Thanks Eric, very nice of you!

 

Corey

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl