barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Josh Hoyer and the Shadowboxers

Hoewel de naam bij de meesten van ons weinig zal zeggen is Josh Hoyer al een oudgediende te noemen. De afgelopen 15 jaar was hij een veelgevraagd muzikant in een aantal bands, trad hij solo op en verleende zijn talenten als sessiemuzikant. Eind 2012 vormde hij met acht andere door de wol geverfde muzikanten een eigen band en onlangs is het debuutalbum "Josh Hoyer and the Shadowboxers" verschenen.

De acht nummers erop zijn allemaal door Hoyer geschreven en door de prominente aanwezigheid van de blazerssectie is het duidelijk dat er zwaar wordt geleund op de Staxsoul/blues en de jazzfusion, zoals we die kennen van Blood Sweat & Tears en de eerste platen van Chicago. Helemaal niets mis mee, het klinkt dan ook gewoon lekker. De songs zijn aanstekelijk en swingend en ze houden constant de aandacht vast. Mijn favorieten zijn het soulvolle "Close Your Eyes", het funky "Til She's Lovin' Someone Else", dat zo uit New Orleans zou kunnen stammen, en het smeuïge, Booker T-achtige "Make Time For Love".

BarnOwlBlues vindt: een prima album van deze ervaren muzikanten. Prima aanstekelijke songs die de pan uit swingen. Een mix van blues en soul in zijn  mooiste vorm.

www.joshhoyerandtheshadowboxers.com

Reacties

Frank Roszak op 24-04-2014 18:02

Thanks Eric  always appreciated my friendRegardsFrank RoszakKBA Awardee 2014 PUBLICIST

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl