barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Ralph de Jongh - Ill

Na een vliegende start kwam de carrière van Ralph de Jongh eind 2012 ineens tot stilstand. Ziek, eerst werd aan een burn out gedacht, later bleek het een post viraal syndroom te zijn. Druk met werk, veel optredens, privéomstandigheden, hoe dan ook, 2013 was geen goed jaar voor hem. Maar Ralph is een bijter, een vechter. En hij is weer helemaal terug. Onlangs is een nieuw album verschenen, waarop de songs vertellen over het zieke jaar 2013. Het is dan ook passend "Ill" genoemd.

De dertien songs op "Ill" zijn door Ralph zelf geschreven en ingespeeld. Het is, zoals te verwachten, geen vrolijk album geworden. Begonnen wordt met de haast sferische instrumental "Bazooka" en in de volgende twaalf songs wordt een kijkje gegund in de gevoelens en ervaringen van Ralph. Puurder en kwetsbaarder kan iemand zich niet openstellen. Titels als "Blow Me Insane", "Before I Go Astray" en "Let Me Be Lonely" zeggen alles al. Bijzondere indruk maken op mij het filosofische "2 Feet The Soul", waarin Ralph langs de gitaarbegeleiding praat, "Skyline", dat over zijn scheiding gaat en waarin de zang wordt begeleid door een vlechtwerk van twee gitaren, en het sombere "Lifts You Up", waarin het gitaarspel mij doet denken aan Engelse folkmuziek.

BarnOwlBlues vindt: een prachtig album vol persoonlijke songs. Het is geen cd om vrolijk van te worden, maar het geeft een mooi beeld weer van een donkere periode in het leven van Ralph.

De cd is te koop tijdens optredens of rechtstreeks bij Ralph te bestellen. Zie hiervoor de contactgegevens op de website.

www.ralphdejongh.com

Reacties

Ralph de Jongh op 04-04-2014 11:40
Hoi Eric,
Mooi stuk, dank je wel!
Hartelijke groeten,

Ralph de JonghRalph de Jongh

Clau op 05-04-2014 18:42

Ennnn hoe vaker je de cd luistert hoe gaver deze wordt! Super intens. 

MFEELINGSFMUSIC op 07-04-2014 15:00

Great review! I love the lyrics expressing deep feelings and the great courage to go ahead in spite being ill.  Great songs and music to feet the soul. Very special >>>

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl