barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Wes Mackey - Life Is A Journey

Op 12 december  jl. is Wes Mackey 72 jaar oud geworden, maar dat betekent niet dat hij het rustiger aan is gaan doen. Wes is geboren in Zuid-Carolina en woont al weer geruime tijd in het Canadese Vancouver. Hij heeft samengespeeld met onder meer John Lee Hooker, Muddy Waters en Jimmy Reed, heeft door Noord-Amerika en Europa getoerd en heeft - met een korte onderbreking, een muzikale carrière van vijftig jaar achter zich. Na een pauze heeft hij in 2008 de draad weer opgepakt met "Second Chance". En na "Beyond Words" ligt nu zijn derde album "Life Is A Journey" in de winkels.

Het album bestaat in feite uit twee delen. In de eerste helft kijkt het terug op zijn leven. Hij zingt over zijn jeugd en wilde jaren in "Thank You Carolina", zijn periode van dakloosheid in "Shine A Light (Dark Night Blues)", zijn liefde voor Parijs in "Blue In Paris" en het met sitar verrijkte "Ganges Blues" gaat over zijn verblijf in India. Op het tweede deel kijkt hij wat meer naar de toekomst. Het begint met een eigen versie van het aloude "Hellhound On My Trail", gevolgd door de swingend, lichtvoetige "Rapperswill" en "Blues Rules" om er maar een paar te noemen.  Afgesloten wordt het album met het bedachtzame "Life Is A Journey".

Een erg mooi bluesalbum. Songs met persoonlijke teksten, waarin Mackey het verleden beschouwd en ook naar de toekomst kijkt. De nummers zitten goed in elkaar en hebben een aanstekelijk ritme. Wes heeft een prettig, licht hees stemgeluid en een heldere stem, waardoor zijn songs goed verstaanbaar zijn. Een aanrader.

www.wesmackey.com

Reacties

Laura and Wes op 04-04-2014 07:33

Dear Eric, Thank you so much for your kind review! This means a lot to Wes and he passes on his gratitude to you.We will use it a lot and will post it and a link to your site on FB and all sites we use for promo. All the best,Laura Fisher and Wes Mackey

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl