barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Bad Brad & The Fat Cats - Take A Walk With Me

Bad Brad & The Fat Cats is een trio jonge bluesmuzikanten uit de staat Colorado. De band bestaat uit naamgever Brad Strivers (zang, gitaar), Alec Strivers (drums) en Nic Clark (mondharmonica). Onlangs is hun tweede cd, "Take A Walk With Me", uitgebracht, waarop zij nog aanvullende hulp hebben gekregen van Lionel Young (slide gitaar), Dwight Carrier (accordeon), Gregg Mackenzie (harmonica), Bill Shannon (bas) & Alissa Chesis (bas). Het trio beschikt over een enorm talent en zij weet de luisteraar van begin tot eind te boeien.

Het album bestaat uit dertien door Brad geschreven songs, die zich allemaal binnen het rockende bluesstramien bewegen. De Texasblues is de rode draad, die begint met "Take A Walk With Me" en via boogies als 'Ego Trip", shuffles als "Take It Easy", slowblues als "Lucky Man" en een surfrocker als "UMA" worden we steeds naar deze stijl teruggevoerd. Mijn persoonlijke favorieten zijn  de al genoemde "Lucky Man" en het jagende "Man On The Move". Brad heeft een prettige stem, die absoluut niet bij zijn leeftijd (23 jaar!) past, en hij heeft een geweldige gitaartechniek. Nic is een uitstekende harmonicablazer en Alec geeft een prima backing. 

BarnOwlBlues vindt, ondanks wat steeds wordt beweerd is deze cd het zoveelste bewijs dat de blues nog steeds niet dood is. Bad Brad & The Fats Cats is een frisse verschijning en mede met hun inzet kan de blues nog jaren vooruit. Met het gevarieerde aanbod van blues en boogie is er voor iedereen wel wat te genieten.

www.fatcatsofficial.com

Reacties

Frank Roszak op 07-05-2014 18:14

Thanks very much EricRegardsFrank Roszak

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl