barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Corey Harris - Fulton Blues

Toen ik "Fulton Blues" van Corey Harris op mijn deurmat aantrof kwam deze titel mij bekend voor. En inderdaad betreft dit een heruitgave van zijn cd van 2012 met als aanvulling twee livetracks en een andere, maar voor de rest is deze helemaal hetzelfde. De reden voor de heruitgave is dat Harris een platendeal heeft afgesloten met Blues Boulevard Records en dat als eerste "Fulton Blues", die eerder uitsluitend via de website van Harris verkrijgbaar was, nu officieel in deze vorm verspreid gaat worden.

Het betreft een album met zestien songs, waarvan dertien originelen en drie covers. Hij wordt begeleid door Jayson Morgan op bas, Gordon Jones op saxofoon, Kenneth Joseph op drums en Chris Whitley op toetsen. Alle songs zijn van grote klasse. En dan nog zijn er enkele uitschieters, zoals het relaxt swingende "Crying Blues", het akoestische "Fulton Blues" met alleen gitaar en harmonica, het beklemmende "Lynch Blues" en "House Negro Blues", dat verhaalt over het werken in het huis van de baas. Ook de drie covers krijgen een uitstekende bewerking, zoals Skip James' "Devil Got My Woman" en Robert Petway's "Catfish Blues".

Over het algemeen is "Fulton Blues" een album waar je gemengde gevoelens over kunt hebben. Sommige songs zijn vrolijk, andere weer beklemmend en treurig. Voor liefhebbers van ouderwetse blues is dit een 'must have' en daarom is het goed dat dit album nu ook gewoon in de winkel verkrijgbaar is.

www.corey-harris.com

De biografie van Corey Harris kun je hier lezen


Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl