barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Delta Moon : Life's A Song - Live Volume 1 / Turn Around When Possible - Live Volume 2

Het uit Georgia afkomstige Delta Moon is opgebouwd rond het gitaartandem Tom Gray en Mark Johnson. De band bestaat sinds 2002 en na wat personeelswisselingen worden de beide gitaristen nu al weer enkele jaren ondersteund door de bas van Franher Joseph en de drums van Darren Stanley. Onlangs zijn ongeveer tegelijkertijd twee livealbums verschenen, te weten " Life's A Song - Live Volume 1" en "Turn Around When Possible - Live Volume 2". Geen probleem, want van de 24 songs zijn er slechts drie dubbele bij. Bovendien zijn het opnamen van verschillende concerten, dus ook de doublures zijn niet identiek.

      

Her eerste album " Life's A Song - Live Volume 1" is eind 2012 opgenomen tijdens drie optredens in North Caroline, Georgia en Florida. We horen veertien songs verdeeld over 75 minuten. De band is goed op dreef, speelt duidelijk relaxt en met veel plezier. Zoals je van een blues/southern rock band uit de zuidelijk staten van de VS kunt verwachten horen we natuurlijk veel slide en is het gewoon ruig en ongepolijst. Op drie songs na zijn het eigen composities. Hoogtepunten hier zijn voor mij "Hellbound Train", "I'm A Witness" en het geweldige "Black Coffee", overigens niet te verwarren met het oude Peggy Lee/Sarah Vaughan-nummer.

Voor wie er na deze 75 minuten nog geen genoeg van heeft kan vervolgens "Turn Around When Possible - Live Volume 2" aanschaffen, dat in 2013 in Bremen is opgenomen. Hier vinden we tien songs, waarvan er slechts drie ook op de eerste cd te horen zijn. Ook deze cd staat vol met ruige, ongepolijste blues/rock/southern rock. Opvallend is de keuze van een oude David Bowie/Iggy Pop-song "Nightclubbing", dat hier als slowblues wordt gebracht. Klasse.

BarnOwlBlues vindt: Twee uitstekend live-cd's van deze geweldige band. De opnamen zijn perfect te noemen, maar het livegevoel zorgt ervoor dat het niet te klinisch wordt. Twee maal een aanrader dus.

www.deltamoon.com

Reacties

Mark Johnson op 05-05-2014 22:18

Thank you Eric- very nice!Hope to see you soon,All The Best,

Mark Johnson

Mark Johnson op 25-11-2014 06:45

Hi Eric,

Thank you very much!
We are working on a new studio Cd to be released April 2015. We will send a copy your way.
Cheers,

Mark

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl