barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Fred and the Healers - Hammerbeatmatic

Tot een jaar of tien geleden was de Waalse band Fred and the Healers behoorlijk populair. En toen ging de stekker eruit. Maar ook hier kruipt het bloed..... Kortom, ze zijn weer terug en sterker dan ooit tevoren. Zanger/gitarist Frédéric ‘Fred’ Lani, bassist Cédric Cornez en drummer Nicolas Sand hebben vorig jaar al de 2013 Belgian Blues Challenge gewonnen en sinds kort ligt hun vijfde album "Hammerbeatmatic" in de winkels.

Het album bestaat uit dertien zelfgeschreven songs, die - als je het per se in een hokje wilt plaatsen - het beste passen in het genre vette zeventiger jaren bluesrock. En van het begin tot het einde worden we overspoeld door stevige bluesrock als "Doule The Hunter", "Burning" en "Scratch My Back, stampende boogie als "Lovers Boogie" met als rustpuntje het bedachtzame "Dreams".

Na het album enkele keren beluisterd te hebben ben ik tot de conclusie gekomen dat het een goede beslissing is geweest om de band weer nieuw leven in te blazen. Voor fans van Hendrix, Trower en Gallagher is dit zeker een cd die kan worden aangeschaft.

www.fred-and-the-healers.be

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl