barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Harlis Sweetwater Band - Put It In Dirt

Geboren, getogen en nog steeds woonachtig in Californië verwacht je van Harlis Sweetwater vrolijke, zonnige Westcoastblues. Maar niets van dit alles, Sweetwater staat tot aan zijn knieën in de klei van de Mississippi Delta.

Dit wordt meteen duidelijk bij het eerste nummer van zijn tweede cd "Put It In Dirt". Deze song, "Goin' Up The Mountain", begint hij solo met alleen zang en akoestische slidegitaar, maar al snel valt de band in en volgt er een stuk pure high energy-blues. Bij de tweede song "Anna Lee" gaat het gas wat terug en krijgen we een soulvol gezongen nummer, waarvan deze soul nog eens extra wordt benadrukt door het gebruik van blazers. En zo worden we door elf song op een reis door Mississippi genomen; songs die variëren van vlotte rockers ("Goin' Up The Mountain", "Don't Keep Me Waiting"), pure blues ("Cornbread Blues", "Coolant Blues"), soulblues ("Anna Lee", "Crosstown Woman") en zelfs een stukje country ("12th Street Lonesome Blues").

Sweetwaters eerste album, "Lights Goin' Down", vond ik al geweldig en deze opvolger is minstens zo goed. Het enige commentaar dat ik destijds had, namelijk dat ik het te kort vond, is met de nieuwe cd niet meer van toepassing. We krijgen ruim 51 minuten geweldige blues. Een aanrader.

www.harlissweetwater.com

Reacties

Harlis Sweetwater op 05-05-2014 22:19
Thank you very much Eric!.
Cheers!
Harlis
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl