barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Kyle Esplin - K

De uit Schotland afkomstige Kyle Esplin staat bekend zijn om zijn opzwepend rock 'n roll en boogie woogie. Esplin groeit op in een muzikaal nest en al op zij tiende begeleidt hij zijn ouders tijdens optredens. Vanaf zijn zestiende is hij professioneel muzikant en reist de wereld door met een tienkoppige big band of een wat kleiner combo. Naast piano speelt hij ook gitaar, basgitaar, melodica en klarinet.

Op zijn achtste cd "K" wordt hij begeleidt door de uit Mallorca afkomstige gitarist Balta Bordoy en drummer Jose-Luis Garcia en de Argentijnse bassist Pablo di Salvo. Het album is gevuld met dertien boogie woogie- en rock 'n rollklassiekers als "Drinkin' Wine Spo-Dee-O-Dee", "Be-Bop-A-Lula", "Whole Lotta Shakin'". Maar ook bluessongs ("Matchbox", "Stag O' Lee") en country ("Folsom Prison Blues") schuwt hij niet en krijgen een fraaie bewerking. De band speelt strak en vormt een prima basis voor Esplins zang en pianowerk. De ene song swingt nog meer en is nog opwindender dan de andere en je krijgt eigenlijk geen moment rust om even stil te zitten.

BarnOwlBlues vindt: Voor liefhebbers van pianoboogie is dit een absolute aanrader, maar ook anderen zullen aan dit album plezier beleven.

www.kyleesplin.com

Reacties

Kyle Esplin op 19-05-2014 14:06

Hi Eric,Thanks for letting me know, that's great.A translation would be great if its not a problem for you, Google does not always do a great job with its translation tools!Thanks, Best wishes,Kyle

Kyle Esplin op 20-05-2014 12:00
Hi Eric,
Thanks for that, I appreciate it!
Best wishes,
Kyle
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl