barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Lisa Lim - Lisa Lim

Het heeft zeven jaar geduurd maar na haar debuut uit 2007 is nu dan het tweede album van Lisa Lim uitgekomen. Op haar website staat als omschrijving 'Sheryl Crow meet Joe Bonamassa', dus dat belooft wat. Multi-instrumentaliste Lim komt uit de omgeving van Washington DC en is een begrip aan de Amerikaanse oostkust. Voor dit album krijgt zij de hulp van Thomas Johansen op Hammond, Moog, CP70, Rhodes, harmonica en backing vocals, Andreas Holmstrom op bas, Scott Rabino op drums en percussie en Mary Shaver, Tara Jacobs en Pauline Anson Dross voor de achtergrondzang. Johansen tekent ook voor de productie.

Lim heeft alle twaalf songs zelfgeschreven; ze heeft een goede stem voor rockende bluessongs en speelt ook nog eens fenomenaal gitaar. Het valt op dat de songs min of meer op stijl zijn gerangschikt. De eerste vijf songs zijn namelijk rauwe en vlotte rockers. De volgende songs zijn wat rustiger en melodieuzer en afgesloten wordt met weer wat ruiger werk. De songs liggen goed in het gehoor het is duidelijk dat Lim een goede songwriter is die aandacht besteed aan haar teksten. De beste songs zijn naar mijn mening het rockende "Broken Promise Blues", "Letter", waarin zij vertelt een brief te schrijven aan haar geliefde, en het ingetogen "Please Please Don't Go", dat wordt gedragen door de Hammond van Johansen.

BarnOwlBlues vindt dit een prima album van een uitstekende muzikante en songwriter. Ze is levendig, ze rockt. En dat weet zij op een fijne manier over te brengen.

www.lisalimmusic.com

 

Reacties

Lila Lim op 21-05-2014 22:24
Hi Eric!
Thank you for taking the time to review my latest music release! 
Greatly appreciated!
Sincerely,

Lisa Lim

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl