barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Preston Shannon - Dust My Broom

De 'King of Beale Street' wordt hij genoemd, deze Preston Shannon. Zelf heb ik altijd wel wat moeite met zulke loftuitingen, maar dat hij van bijzondere klasse is staat wel als een paal boven water. de titel van zijn nieuwste cd "Dust My Broom" verwijst naar de hit van de grote Elmore James en dat dekt ook wel de lading. Het album bestaat uit twee delen, namelijk Amerikaans en Nederlands.

Het eerste deel is in Memphis opgenomen met Amerikaanse musici en bestaat uit zeven covers van deze Elmore James. Shannon heeft deze songs een moderne bewerking gegeven en er een prima bewerking van gegeven. Mijn favoriete nummers zijn de slowblues "The Sky Is Crying" en het vlotte "Dust My Broom". Het tweede deel stamt van opnamen uit Live Uit Lloyd van Radio Rijnmond. Hier wordt Shannon tijdens vijf songs begeleid door Fat Harry & The Fuzzy Licks. Uitschieters zijn het droevige "The Feeling Is Gone" en de verrassende Prince-klassieker "Purple Rain", dat hier in een geweldige versie wordt vertolkt.

BarnOwlBlues vindt "Dust My Broom" een prima cd. Een leuk eerste, Amerikaans deel met Elmore Jamescovers en een beter Nederlandse deel, dat mede door het gebruik van de blazers, waarmee een soulvoller geluid is verkregen.

www.prestonshannon.com

www.fatharry.nl


Reacties

Harold van Dorth op 06-05-2014 10:19

Geweldig Eric!Ik zal vertaling aan Preston sturen en ook aan de platenmaatschappij!Gt Harold

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl