barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Shane Dwight - This House

Oorspronkelijk afkomstig uit Californië is Shane Dwight in 2009 verhuisd naar Nashville. Met "This House" heeft hij zijn negende album afgeleverd. Om te zeggen dat Shane Dwight pure blues speelt is te beperkt; op dit album horen we ook country- en andere rootsinvloeden. Hij wordt door uitstekende musici als Kevin McKendree (toetsen), Steve Mackey (bas), Lynn Williams and Kenneth Blevins (drums) en Doug Lancio (ritmegitaar) begeleid. En voor bassist Paul Ossola en zangeres Bekka Bramlett zijn gastrollen weggelegd.

Van de twaalf songs zijn er tien door hem zelfgeschreven. Het album begint met de relaxte titelsong "This Song", een akoestisch R&B-nummer, dat wordt gevolgd door het funky "We Can Do This". "Fool" is een ballad met een neiging naar gospel, dat wordt gevolgd door de swampblues "Search For Me (Search For Sierra)" en de door Bekka Bramlett gezongen countryballad "It's Gonna Be Beautiful". "Devil's Noose" is een echte bluesshuffle, compleet met vlammende gitaarsolo, en met de boogie "Stepping Stone" gaat het tempo nog wat verder omhoog. We hebben nu zeven songs in verschillende stijlen gehoord. In "Never Before" gooit hij het allemaal samen en deze rockende bluezende swingende mix kunnen we dan roots noemen. "I'm A Bad Man" is een bluesshuffle in de ware Chicago-traditie. Wat nog rest zijn de country-achtig popsong "Losing Ground", het stevig rockende "Bad For You" en gospel/country "Crazy Today".

BarnOwlBlues vindt: Door een dergelijke aanbod aan stijlen is het risico groot dat de luisteraar het spoor een beetje bijster raakt. Het is geen pure blues, het is geen country. Maar als we deze verschillen eens ter zijde schuiven en luisteren wat ons wordt geboden, namelijk zeer goede muziek, dan moeten we tot de conclusie komen dat dit een zeer fraai album geworden is.

www.shanedwight.com

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl