barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
David Michael Miller - Poisons Sipped

Hij komt uit Buffalo, New York, leerde gospel zingen in de kerk en raakte op de middelbare school beïnvloed door blues en R&B. Zijn album "Poisons Sipped" heeft als sub-titel twelve treatments to soothe the soul. En dat belooft wat. Het album bestaat dus uit twaalf songs, die allemaal zelf door Miller zijn geschreven en hij wordt begeleid door een uitstekende band. David is een fenomenaal goed gitarist en hij heeft een prachtige rauwe en soulvolle stem. Bovendien is hij een uitstekende songschrijver.

Deze combinatie heeft gezorgd voor een fantastisch goed album. De opener, de rauwe boogie "Hand Me Downs" met felle slidegitaar, duwt je meteen terug in je stoel. Wat volgt is een mix van ouderwetse blues, recht-toe-recht-aan rock, tot soul en gospel. De ene song nog mooier of pakkender dan de andere en iedere keer dat je luistert hoor je er weer nieuwe dingen in. De beste songs zijn voor mij de ballad "Memphis Belle", gevoelig gezongen en opgefrist door de pedalsteel van Chuck Campbell, "Carolina Bound" met een aangrijpende tekst, en het swingende soulnummer "Diggin' On Bill".

David Michael Miller is een ware ontdekking voor me. Een van de beste blues-/soulartiesten die mij dit jaar zijn voorgesteld. Iemand die het verdient dat we er meer van zullen gaan horen.

www.davemillermusic.com

Reacties

David Michael Miller op 02-06-2014 15:40

Thank you Eric!  Yes please send me the translation.

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl