barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Matt Andersen - Weightless

Met een hele serie aan prijzen en nominaties op zak is het toch vreemd dat niet iedereen nog heeft gehoord van Matt Andersen. Hopelijk verandert dit met zijn nieuwe album "Weightless". Andersen komt uit het ruige Atlantische deel van Canada en dat is ook aan zijn muziek te horen: rauw en puur. Ook Andersens stem lijkt alsof hij ieder ochtend gorgelt met een glas grint. Maar tegen alle verwachting in is zijn stem flexibel en is hij in staat soul en gevoel in zijn songs te leggen.

Voor "Weightless" is Steve Berlin verantwoordelijk voor de productie en wordt Anderson begeleid door een uitstekende band compleet met blazerssectie, die flink wat soul in de songs weten te leggen. De twaalf songs zijn allemaal originelen, die Andersen samen met een handvol schrijvers en muzikanten heeft geschreven. Hij is een van de weinige songwriters, die kleine verhaaltjes en ervaringen weet te verpakken in zijn songs. Ik noem een paar voorbeelden:

In de opener “I Lost My Way”, bezingt hij zijn  eigenwijsheid en zijn gevoel voor vrijheid. In het mooie “So Easy”, raadt hij eens om ons heen te kijken en juist de dingen die je hebt te waarderen.  In het prachtig gezongen "Let's Go To Bed" vlucht hij weg voor de boze wereld. Het rockende "City Of Dreams" gaat over de mensen die aan de lopende band werken.

Muzikaal zit het allemaal prima in elkaar. de songs variëren van blues en rockers tot country. Door de diepgang in de teksten stijgt Matt Andersen met kop en schouder boven de meeste andere singer-songwriters uit. Een aanrader!

www.stubbyfingers.ca 

Reacties

Hans Broere op 24-06-2014 10:31

Bedankt Eric, ik stuur hem wel door naar de platenmij. en management, al komt-ie zo wrs ook wel bij laatste terecht!

Er is net een hele rij optredens voor het najaar bevestigd maar ik weet niet of die al naar buiten mogen.

Je schrijft ook voor Maxazine tegenwoordig, toch……en BluesMagazaine?

Groeten van een ex-Schiedammer J

Hans

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl