barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Sean Taylor - Chase The Night

Sean Taylor is een in Londen woonachtige singer-songwriter, die onlangs met "Chase The Night" zijn zesde album heeft uitgebracht. Het album is in Texas opgenomen met multi-instrumentalist Mark Hallman (bas, drums, hammond, piano, accordeon, mandoline, gitaar) aan de knoppen en een keur aan muzikanten die een bijdrage leveren, waarvan Danny Thompson (Pentangle, John Martyn) de bekendste is.

Aan de andere kant van de oceaan zou Seans stijl omschreven kunnen worden als Americana, maar aan deze kant houden we het maar op roots-rock. De tien songs zijn zelfgeschreven, waarvan een in samenwerking met de al genoemde Hallman. Zoals het een goede liedjesschrijver betaamt klinken de songs alsof hij het allemaal zelf heeft beleefd. Maar het zou evenzo goed kunnen zijn, dat hij over anderen vertelt of het gewoon verzonnen heeft. Maar dat doet hij dan heel overtuigend. Sean is een goed bluesgitarist, die kan rocken, maar ook rustige ballads en sferische songs aan kan. In dat laatste komt de invloed van de grote John Martyn naar voren. Zijn teksten zijn poëtisch en de teksten hebben een geheel eigen ritme.

BarnOwlBlues vindt dit een prima album met muziek dat het midden houdt tussen Amerikaanse blues en country en Engelse folk. De poëtische teksten maken het helemaal af.

www.seantaylorsongs.com

Reacties

Sean Taylor op 01-07-2014 06:56
Hey Eric
Many thanks for the review. Really appreciated.
Yes an interview would be great. What time is best for you before the gig in Zoetermeer?

Peace

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl