barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Beth Hart & Joe Bonamassa - Live In Amsterdam

Zowel Beth Hart als Joe Bonamassa hebben succesvolle solocarrières, maar na een eerste samenwerking in 2011 beviel dit beiden kennelijk zo goed dat zij elkaar zo af en toe eens opzoeken. Het eerste resultaat van die samenwerking is de cd "Don't Explain", in 2013 gevolgd door "Seesaw". Ook live gaat die samenwerking uitstekend, zoals uit de concertregistratie "Live In Amsterdam" blijkt.

Het dubbelalbum bestaat uit 21 songs die op 29 en 30 april 2013 zijn opgenomen in ons hoofdstedelijke Carré. Zij worden begeleid door een uitstekende band, bestaande uit tweede gitarist Blondie Chaplin , bassist Carmine Rojas, drummer Anton Fig en een blazerssectie met trompettist Lee Thornburg en saxofonist Ron Dziubla. Beth Hart is een uitstekende zangeres, die hier goed op dreef is. Zij kan zowel schreeuwen als Janis Joplin en mooi ingetogen zingen als Billie Holiday. En ook Joe Bonamassa geeft zich helemaal met vurige licks, heldere solo's en smaakvol gitaarwerk.

Af en toe gaat het dak eraf in songs als "Nutbush City Limits" en "I'd Rather Go Blind", maar ze krijgen ook het publiek muisstil met de vertolking van de Billy Holiday-klassieker "Strange Fruit".

BarnOwlBlues vindt dit een fantastisch live-album van twee topartiesten. Een absolute aanrader.

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl