barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Colleen Rennison – See The Sky About The Rain

De uit Vancouver, Canada afkomstige Colleen Rennison mag hier dan misschien nog geen grote naam zijn. In haar thuisland is zij geen onbekende. Als 7-jarige was zij al actrice en zij heeft inmiddels al een paar grote films op haar naam staan. Daarnaast is zij zangeres en maakte zij de laatste jaren faam als gezicht en billen (zie de hoes van hun album “Boo Hoo Hoo”) van de bluesrockband No Sinner. Draai de naam Rennison om en….

Met hulp van producer, gitarist, Multi-instrumentalist Steve Dawson heeft Colleen nu een soloalbum opgenomen. Hierop worden zij begeleid door Darryl Havers (toetsen), Geoff Hicks (drums) en Jeremy Holmes (bas).

Het album bestaat uit twaalf covers. Er is niets mis met het feit dat het covers zijn, mits het maar goed wordt uitgevoerd met een eigen inbreng. En dat kun je blijkbaar aan Colleen en Steve best overlaten. Voor de degenen echter, die Colleen al kennen van No Sinner krijgen even een schok te verwerken. Op dit album is zij niet zo ruig bezig als met de band. Hier ligt de nadruk meer op bluesballads, country en swingende gospel. Mijn favoriete tracks zijn het de blues “Whiskey, Whiskey”, het smartelijk gezongen “Blue Wing” van Tom Russell en “Coyote”, dat we kennen van Joni Mitchell, waarin Colleen het volledige potentieel van haar stem laat horen.

BarnOwlBlues vindt: Was ik al onder de indruk van Colleen Rennison als deel van No Sinner. Met deze cd ben ik helemaal om. Voor mij de ontdekking van het jaar!

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl