barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Steve Hunter - The Manhattan Blues Project

Toen ik deze cd ontving kwam mij de naam Steve Hunter weliswaar bekend voor, maar niet in combinatie met blues. En met enig zoekwerk in internet bleek dit inderdaad de Steve Hunter te zijn die ik kende van zijn werk met Alice Cooper en Lou Reed. Ook heeft hij zijn talent in dienst gesteld bij mensen als Peter Gabriel, David Lee Roth, Bette Midler om er maar een paar te noemen. Maar ook heeft hij een aantal soloalbums uitgebracht en hij werkt tevens als producer en songschrijver.

Voor zijn vijfde solo-cd "The Manhattan Blues Project", dat overigens al in 2013 uitkwam, heeft hij zich verzekerd van de hulp van gitaristen als Joe Satriani, Michael Lee Firkins, Marty Friedman, Joe Perry, terwijl ook Johnny Depp ergens een gitaarsolo weggeeft. Het album is samengesteld uit twaalf instrumentale songs, die variëren van lieflijke songs als het eerste nummer "Prelude To The Blues" tot recht-toe-recht-aan blues als "The Brooklyn Shuffle". Fraai zijn de versies van Peter Gabriels "Solsbury Hill", waaraan hij destijds het gitaarwerk heeft geleverd, en Marvin Gayes "What's Going On". Mijn favoriete tracks zijn het relaxte "Twilight In Harlem" met gitaristen Joe Satriani en Marty Friedman, en blues "The Brooklyn Shuffle", met Joe Perry en Johnny Depp.

BarnOwlBlues vindt dit voor liefhebbers van gitaarmuziek een absolute aanrader. Er is briljant gitaarspel te horen en een genot om naar te luisteren.

www.stevehunter.com

Reacties

Karen Hunter op 01-07-2014 19:10
Hello Eric
We thank you for your review and for being kind enough to send it to us.
Steve is very happy that you like the album.
Kindest regards
Karen and Steve Hunter
Karen Hunter op 01-07-2014 22:47
Thanks Eric, excellent review.
Kind regards
Karen 
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl