barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
The Nighthawks - 444

Altijd goed voor een feestje, deze band uit Washington D.C. rond Mark Wenner. Deze zanger/harmonicaman vormt al veertig jaar het gezicht van de band, dat in zijn bestaan een aantal personeelswisselingen heeft gekend. In het begin was ook Jimmy Thackery er lid van. De huidige band bestaat naast de al genoemde Wenner uit gitarist Paul Bell, bassist Johnny Castle en drummer Mark Stutso.

Op hun nieuwe album "444" brengt het kwartet een mix van recht-toe-recht-aan blues, wat Memphis soul, wat swamprock en rockabilly. Saai wordt het niet en ik kan mij voorstellen dat de band live goed is voor een leuke en opwindende avond. De hoofdrol is duidelijk weggelegd voor de harmonica van Wenner, terwijl de veelzijdigheid van gitarist Bell garant staat voor de juiste toon. Van de eerste tonen van het rockende "Walk That Walk" tot aan het gospelachtige "Roadside Cross", het album blijft boeien. Mijn persoonlijke favoriete songs zijn de pure blues "Livin' The Blues", het griezelige "High Snakes" en de akoestische uitvoering van de Muddy Waters cover "Louisiana Blues".

BarnOwlBlues vindt dit een erg leuk album. Van het begin tot het einde is het moeilijk om stil te blijven zitten. Parttime dus!

www.thenighthawks.com

 

Reacties

Frank Roszak op 17-07-2014 22:16

Thanks EricRegardsFrank RoszakKBA Awardee 2014 PUBLICIST

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl