barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Berdon Kirksaether & The Twang Bar Kings – Latenighters Under A Full Moon

Eerlijk gezegd had ik nog nooit van Berdon Kirksaeter gehoord en bij het zoeken naar informatie op internet kwam ik er achter dat hij zeer veelzijdig gitarist uit Noorwegen is. Veelzijdig, omdat hij zich niet in een laatje laat stoppen. Het ene moment brengt hij een cd met een soort New Age muziek uit en een jaar later weer een met stampende bluesrock. 

Onlangs heeft hij met “Latenighters Under A Full Moon” weer heel iets anders uitgebracht. Het is een volledig instrumentaal conceptalbum geworden, waarbij de muziek het verhaal moet vertellen. Hij wordt begeleid door de Twang Bar Kings (bassist Stein Tumert, drummer Olaf Olsen) en een aantal gastmuzikanten. De elf songs leiden de luisteraar door een nachtwandeling, het bezoeken van clubs, wat drinken, nog meer drinken tot je uiteindelijk behoorlijk brak weer thuis aankomt. Deze nachtelijke, muzikale Ulysses wordt vertolkt door jazzy songs, door blues en wat latinowerk. Hoewel puur instrumentale blues niet voor iedereen aantrekkelijk is, is het idee achter dit album origineel en het album is het zeker waard om te worden beluisterd.

BarnOwlBlues vindt dit album een origineel idee. Een nachtje stappen wordt op een creatieve wijze vormgegeven. In ieder geval zullen fans van (de vroege) Fleetwood Mac en Freddie King er zeker van genieten.

Website: Berdon Kirksaether


Reacties

Frank Roszak op 18-08-2014 19:24

Thanks Eric  Hope u are wellRegardsFrank RoszakKBA Awardee 2014 PUBLICIST

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl