barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Charlie & The Welfare – A Different Time

Charlie & The Welfare is een band, die afkomstig is uit Breda en omstreken, gevormd door vier door de wol geverfde muzikanten, Roel Bisschop (drums), Hans Vermeeren (zang, gitaar, harmonica), Laurens Verdurmen (basgitaar) en Frans Vriens (Hammond B3, piano). De band is in 2005 opgericht en in de afgelopen jaren is menige zaal en kroeg platgespeeld.

Met “A Different Time” is onlangs een prima cd uitgebracht met tien door Hans zelfgeschreven songs. De muziek van de band beweegt zich in de bluesachtige rock (of rockende blues, zo je wilt), dat we kennen van CCR, de Black Crowes, John Hiatt. De link met CCR is snel gelegd door het stemgeluid van Hans, dat heel erg aan dat van John Fogerty doet denken. De tien songs liggen lekker in het gehoor en het is duidelijk dat de band ook live voor een prima feestje kan zorgen. Positieve uitschieters zijn voor mij het swingende “Citylights”, de ballad “Rise Again” en de slowblues “Getaway Blues”.

BarnOwlBlues vindt: een prima album met lekker in het gehoor liggende songs, die goed zijn opgebouwd. Gevarieerd en goed verzorgd als digipack.

www.charliewelfare.nl

Reacties

Hans Vermeeren op 13-08-2014 06:52

hee   de eerste recensie.

Bedankt Eric en vooral bedankt voor het beluisteren ervan want zoveel mensen luisteren er niet meer naar een hele cd tegenwoordig en daarvoor hebben we hem gemaakt dus..groeten hans

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl