barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Dave Fields - All In

Een prima cd voor liefhebbers van gitaarmuziek is de nieuwe van Dave Fields: “All In”. Deze Newyorker heeft onlangs zijn vierde cd uitgebracht en het is een behoorlijk goed album geworden. Als begeleiders heeft hij gekozen voor een paar muzikanten met wie hij regelmatig samenwerkt, namelijk de bassisten Andy Huenerberg en Tony Tino, drummer Kenny Soule, pianist Dave Keys en toetsenist Vladimir Barsky.

Het album bestaat uit negen eigen composities en twee covers. Fields is een goede songwriter en een uitstekende gitarist, die zowel vuurwerk kan laten horen in stevige bluesrocksongs als gevoelig en sferische kan spelen in ballads. Opvallend is de keuze van de covers. De eerste is de van Robert Johnson bekende “Cross Road”, dat in deze bewerking dicht van de legendarische versie van Cream aanschurkt. Alleen weet Fields hem nog rauwer en donkerder te maken. De andere cover is Led Zeppelins “Black Dog”, een fraaie liveopname. Van de eigen composities zijn het swingende “Let’s Go Downtown” en het vloeiende “Wake Up Jasper” mijn favorieten.

BarnOwlBlues vindt: Een erg leuke cd met elf prima songs. Verwacht niets vernieuwends, maar het is allemaal solide en prima uitgevoerd. Voor de gitaarliefhebber is dit zeker een aanrader.

www.davefields.com

Reacties

Dave Fields op 29-08-2014 22:33
Hey Eric!
Thanks so much for the lovely review!!!! I just translated it to the best of my ability. Would it be ok if I sent you the translation to make sure I got it right before I post it?
Thanks!
Hope all is well
Dave
Dave Fields op 29-08-2014 22:33
WAIT! I didn't see your translation that you sent me!
I'm reading it now!!!
LOL!!!
Dave Fields op 29-08-2014 22:33
HAHAHAH! Thanks! Love it!!!
Sorry! 
I'm working on getting to Holland, I'm hopeful that in 2015 I will get there!
Hope all is well
Dave
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl