barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Fankhauser Cassidy Band – On The Blue Road

De Fankhauser Cassidy Band werd gevormd door de naamgevers Merrell Fankhauser en Ed Cassidy, beide muzikanten met een behoorlijk stuk bagage. Zanger/gitarist Fankhauser heeft zo’n beetje alle soorten muziek gemaakt die je in Californie kunt verwachten. Begonnen met surf heeft hij vervolgens folk, psychedelische rock en blues gespeeld. De eind 2012 overleden drummer Cassidy heeft jarenlang deel uitgemaakt van de legendarische band Spirit.

In de negentiger jaren hebben de heren behoorlijk wat opnamen gemaakt, die  op het dubbelalbum “On The Blue Road” zijn uitgebracht. Daar hebben ze destijds wat bekendheid kunnen verwerven en ze hebben er ook een nominatie voor de Memphis Blues Award mee binnengesleept. Op de songs worden zij begeleid door Merrells zoon Tim Fankhauser (zang, gitaar), Pete Sears (toetsen, ex-Jefferson Starship), John McEuen (mandoline, ex-Nitty Gritty Dirt Band), Larry Willey (bassist, ex-MU) om er maar een paar te noemen.

Het dubbelalbum heeft een veelvoud aan stijlen van blues, jazzy songs tot aan boogie en stampende rock. Erg goed vind ik zowel eigen composities als “Tale Of Misty Mountain” en de krachtige soul van “Who Shout The Lightning” en covers als “Further on Up the Road” of “Possession Over Judgment Day”. Maar songs als “32/20 Blues”, “Bright Lights Big City” en “Walking the Dog” kabbelen maar een beetje voort zonder dat ze ergens toe leiden.

BarnOwlBlues vindt: Geen echt slecht album, waarbij een aantal songs op meer dan uitstekende wijze worden uitgevoerd. Jammer van die paar missers. Als ze die er uit hadden gelaten en zich hadden beperkt tot een enkele cd was mijn waardering ongetwijfeld hoger geëindigd.

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl