barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Ronnie Earl & the Broadcasters – Good News

Iemand waarvan je zeker weet dat hij regelmatig een nieuwe cd uitbrengt is toch wel gitarist Ronnie Earl. Hoeveel het er inmiddels zijn is haast niet meer te tellen, maar het is in ieder geval de achtste voor het Canadese Stony Plain label. Met zijn vaste begeleidingsband the Broadcasters, bestaande uit Dave Limina (piano, orgel), Jim Mouradian (bas) en Lorne Entress (drums) worden we ook op “Good News” weer door tien technisch perfecte songs geleid.

En hier zit hem nu net de valkuil. Het is technisch perfect, daar valt niets op af te dingen, maar het vuur ontbreekt een beetje. Was dat bij zijn vorige cd “Just For Today” (2013) wel volop aanwezig, het is nu eigenlijk helemaal weg. Zoals gewoonlijk is het merendeel van de songs instrumentaal. Slechts op drie nummers worden de vocalen ingezet van Diane Blue, die dat ook prima doet. De door haar gezongen “Ain’t That Good News” en “Runnin’ In Peace” vormen de hoogtepunten van de cd. Vooral in het laatstgenoemde nummer hoor je weer het vuur dat we van Earl gewend zijn.

BarnOwlBlues vindt: Niet echt een slechte cd, maar ik ben beter gewend van Ronnie Earl. Het is wat te veilig en te braaf.

www.ronnieearl.com

Reacties

henki op 16-08-2014 10:59

De eerste twee albums van Ronnie Earl & The Broadcasters, ’Smokin’’ ('82) en 'They Call Me Mr. Earl’ ('84) werden samengevoegd tot de geweldige verzamelaar 'Deep Blues’ ('88) en dat was mijn eerste kennismaking met Ronnie Earl.Als je dat dan vergelijkt met zijn laatste albums, kun je stellen dat het wel héél technisch en bedaard klinkt tegenwoordig. Er staan door de jaren heen toch twaalf cd’s van Earl bij mij in 't rek.Het mist een beetje de blues. (Wachtkamermuziek)

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl