barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Annika Chambers & The Houston All-Stars – Making My Mark

Na acht jaar voor het Amerikaanse leger in plaatsen als Kosovo en Irak te hebben gediend blijkt Annika Chambers ook nog andere ambities en kwaliteiten te hebben. De in Texas geboren Chambers leerde het zingen in de kerk, maar zij werd door de blues pas echt gegrepen nadat ze aan een talentenshow in Kosovo had meegedaan. Pas nadat zij de militaire dienst vaarwel had gezegd en weer was teruggekeerd in Texas werd er wat meer aan een muzikale carrière gedacht. En een eerste resultaat van deze carrièreswitch ligt nu in de winkels onder de naam “Making My Mark”.

En een betere naam had er niet gekozen kunnen worden; mevrouw Chambers maakt inderdaad grote indruk. Zij beschikt over een stem waarmee zij zowel kan brullen als verleidelijk kan fluisteren, soulvol kan zingen als rauwe blues aan kan. De Houston All-Stars is een gelegenheidsband, die niet uit zo maar van de straat geplukte muzikantjes bestaat. Elk van hen heeft een gedegen reputatie en sommigen hebben zelfs Grammy nominaties in hun zakken. De band bestaat uit Larry Fulcher (bas), Samantha Banks en Tony Braunagel (drums), Skip Nalia en David Delagarza (toetsen) en Darrell Leonard (trompet). Verdere muzikanten op de cd zijn Barry Seelen en Randy Wall (toetsen), Brad Absher, David Carter en Corey Stoot (gitaar), Anthony Terry (sax) en de achtergrondzang wordt door Nicoya Polar en Sheree Howard verzorgd.

Zeven songs zijn originelen en geschreven door Chambers, Larry Fulcher en diens dochter Dominique. Het begint met het langzame en funky “Move” en we worden in twaalf songs verrast op soul, funk en echte downhome ‘met-je-voeten-in-de klei’ blues. Geheel in de oude bluestraditie is Annika niet bang om dubbelzinnig te werk te gaan, zoals in “Barnyard Blues” en “Lick ‘Er”. Mijn favoriete song is “It Hurts Me To My Heart”, waarin ze laat horen wat ze allemaal met haar stem kan.

BarnOwlBlues vindt “Making My Mark” een geweldige cd van een fantastische zangeres. Iedere song fascineert en houdt de aandacht vast. Onvoorstelbaar dat dit iemands debuut-cd is. Een absolute aanrader.

www.annikachambers.com

Reacties

Frank Roszak op 27-09-2014 01:02

Thanks again Eric for allRegardsFrank RoszakKBA Awardee 2014 PUBLICIST

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl